Financial Lease

Klanten beoordelen Activum Finance met een 8,7

Heeft u een vraag? Neem contact op of bel 020 788 33 00

Bouw & Grondverzet

Bouw & GWW equipment leasen

De sector blijft lastig voorspelbaar. En dat heeft impact op hoe liquiditeiten en verplichtingen op elkaar worden afgestemd. Investeren in nieuw materieel via een banklening wordt steeds vaker vervangen door een lease-oplossing van Activum Finance. Verstandig, want met de lease van heavy equipment kan een onderneming beter inspelen op de onvoorspelbare markt, het werkkapitaal blijft tenslotte beschikbaar.

De in de bouw en het grondverzet gebruikte machines en equipment behoren als roerende, uniek identificeerbare bedrijfsmiddelen tot de zaken die zich uitstekend lenen voor financiering middels financial lease. De objecten zijn tot maximaal 84 maanden te financieren.

Welke voordelen realiseert u bij het leasen van equipment?

  • U kunt 100% van de investering financieren.
  • Spreiding van de financiers van uw onderneming. U bouwt aan een nuttig relatienetwerk met financiers.
  • Meer financiële ruimte: bescherming van uw liquiditeiten of instandhouding van uw RC faciliteit.
  • U realiseert een logische financieringsmix: u heeft uw werkkapitaal beschikbaar voor zaken die niet financierbaar zijn via lease, zoals personeel, reclame en ‘research & development’.
  • De betaalde rente is fiscaal aftrekbaar.
  • Het acceptatietraject is zeer kort in vergelijking met een bancair financieringstraject (geen prognoses of businessplan)

Eigendom bij equipment lease

Gedurende de looptijd van de financiering is het eigendom gesplitst: het juridisch eigendom berust bij de financier, het economisch eigendom berust bij u. Het ‘houden van het economisch eigendom’ betekent dat het activum op uw balans wordt opgenomen, u afschrijft op het object via de resultatenrekening en dat u gebruik kunt maken van voor u van toepassing zijnde fiscale faciliteiten (investeringsaftrek, EIA, e.d.).

Onze belofte

Als equipment leasing-specialist werken wij op “no cure, no pay” basis. Waarom? Omdat wij inzicht hebben in alle relevante financierings- en leasebronnen in Nederland. Wij vinden altijd de beste financiering voor u!

Contact over de leasemogelijkheden

Ook andere equipment is middels leasing te financieren. In principe hebben wij voor ieder kapitaalsintensief bedrijfsmiddel dat uniek identificeerbaar en verplaatsbaar is een financieringsmogelijkheid. Voor uw specifieke vraag kunt u altijd contact met één van onze adviseurs opnemen.